Games · Gaming lifestyle

Gamer Stories #Part 2

image

Het is weer tijd voor nummer 2 van de Gamer Stories. Dit stamt eigenlijk af van een challenge die ik voor mezelf een beetje heb aangepast. Hierin beantwoord ik elke keer een andere vraag die iets met gamen te maken heeft. In deze verhalen vind je dan ook veel leuke weetjes over oude en/of nieuwe games. Lees hier part 1 als je benieuwd bent. Vandaag is het in ieder geval tijd voor part 2 en vertel ik jullie over mijn favoriete game personage(s). Benieuwd met welk poppetje ik het meeste speel? Lees dan snel verder!

Day 2 – Je favoriete personage

Mario. Einde artikel. Nee hoor grapje. Geen grapje is dat Mario echt een van mijn favoriete personages is. Hij is een Italiaan met een grote snor en praat met een best wel bizar hoog stemmetje. What’s not to like? Hij is ook nog eens snel, behendig, kan hoog springen én hij kan door buizen heen reizen. Mario is het character in de Nintendo games dat van alle stats (statistieken) evenveel heeft. Hij is net zo behendig als dat hij hoog kan springen bijvoorbeeld. Luigi daarentegen kan veel hoger springen dan Mario maar is dan wel iets langzamer. Zo heeft iedereen in de Mario games zijn eigen handigheid. Mario ook, die is overal goed in. Deze informatie is erg handig als eeuwige player 2, gezien ik eerst altijd met Luigi speelde omdat mijn vriend als player 1 met Mario speelde. En ik maar struggelen met die gekke hoge sprongen van Luigi. Grappig is dan wel dat wanneer Luigi zijn eigen spel heeft (Super Luigi Bros wii U) je dus ook echt gebruik moet maken van die gekke sprongen.

Wist je trouwens dat Mario van origine eigenlijk Jump man heette omdat hij over de barrels moest springen in het eerste Donkey Kong spel? Oh én dat Mario dit jaar 30 jaar oud is sinds zijn eerste eigen spel? Hij is ondertussen uitgegroeid tot een icoon in de game wereld. Wie kent Mario nou niet? Nintendo heeft zelfs om nog meer naamsbekendheid voor Mario te krijgen en om nog meer mensen te bereiken de beslissing gemaakt om Mario ook speelbaar te maken op je mobiel of tablet. Er werd over gespeculeerd of het een goede beslissing zou zijn of niet. Ik vind zelf dat het altijd een goede beslissing is om Mario op een nieuw platform speelbaar te maken.

Degene die mij volgen hebben het denk ik wel door, ik ben een Nintendo fan. Toch speel ik ook graag op de playstation 4. Op dit moment heb ik daar bijvoorbeeld Elder Scrolls Online op, waar ik mezelf heb nagemaakt als personage. Dat vind ik sowieso wel een van de leukste dingen, jezelf namaken in een spel. Zo deed ik dat ook bij Destiny welke ik ook veel heb gespeeld. Ik heb echter nooit een DLC van het spel gekocht omdat het me wel meer van hetzelfde leek. Ik kan vanuit de Playstation niet zoveel personages noemen welke echt favoriet zijn. Je hebt natuurlijk wel Ratchet van Ratchet en Clank. Deze game heb ik op de ps3 nog veel gespeeld. Er komt in 2016 daar ook weer een nieuw deel van uit, ik hoop dat het weer awesome wordt!

Heb jij favoriete game personages?

Advertisements

One thought on “Gamer Stories #Part 2

  1. Leuk om te lezen dat Mario je favo game character is! Ik weet eigenlijk niet wat mijn favoriet is…
    Oh en btw op de playstation 4 speel ik vaak GTA online, daar kan je ook een character maken :’)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s