Games

Mario maker komt er aan!

image

We zagen er al heel wat van op de vooraankondiging bij de E3 van Nintendo maar nu is het bijna zover! Mario maker voor de Wii u komt aanstaande vrijdag uit (11 september) en het heeft super veel leuke eigenschappen en geheimen als ik alle verhalen mag geloven. Benieuwd wat er al bekend is over Mario maker? Lees dan snel verder!

Het spel

Mario maker, de naam is al best obvious maar toch in het kort gezegd Is Mario maker een spel waarmee je Mario levels kunt maken én spelen. Wanneer je je eigen levels bouwt mag je deze openbaar delen met je vrienden en de hele wereld. Op een voorwaarde! Je moet wel eerst je eigen level hebben uitgespeeld. Zo voorkom je dus dat er onmogelijke levels worden gemaakt waar niemand iets aan heeft. Toen ik achter deze informatie kwam werd ik eigenlijk wel héél enthousiast over dit spel.

Verwachting

Je eigen mario levels maken klinkt nog wel erg vaag want als ik me ga afvragen hoeveel verschillende Mario spellen er door de jaren heen zijn gemaakt wordt ik al een beetje duizelig. Wat voor levels kunnen er dan worden gemaakt? Welke graphics kan ik verwachten? In eerste instantie dacht ik dat ik oude levels zou kunnen namaken. Die geblokte van de allereerste Nintendo, zo zag het eruit in de eerste trailers. Het blijkt nu dat je dus verschillende modes kunt kiezen welke het uiterlijk van je level bepaald. Zo kun je dus in een klap je level van oude graphics naar nieuwe graphics voorzien! Net waar je zin in hebt.

Naast dat het een makkelijke lay-out heeft om in te bouwen hebben ze ook leuk gebruik gemaakt van de Amibo’s in dit spel. Je kunt namelijk je Amibo scannen en deze verstoppen als paddestoel in een blokje. Wanneer je dan dit level speelt en de paddestoel pakt verander je in de Amibo! Als ik dus Link heb verstopt speel je het level verder als Link en als je de vlag hebt behaald hoor je natuurlijk zijn theme song. Zo heeft iedere Amibo zijn eigen ding, ik heb zelfs de wii-fit dame gezien, echt grappig!

Oneindig

Het voelt nu al oneindig in mogelijkheden en ik speel het nog niet eens. Miljoenen levels zullen er te spelen zijn en uren aan speelplezier zullen mijn slaap vervangen. Mijn vriend en ik kunnen niet wachten om elkaar onze uitdagende levels te laten spelen en om en om levels te bouwen voor elkaar. Erg handig van Nintendo dat ze dit spel op vrijdag laten uitkomen….

Ben je super benieuwd geworden naar dit spel? Bekijk dan nog even de trailer:

– Joan le Grande

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s