Games

Mario Maker in the house!

image

Mijn eerste level is al een feit en mijn vriend heeft hem uitgespeeld zodat hij online kon voor anderen om te spelen! Hij is nu bezig met het maken van een nieuw level welke ik uit kan spelen. Benieuwd naar hoe Mario Maker te werk gaat? Lees dan snel verder!

Je begint met twee verschillende standen voor het uiterlijk van je wereld. De graphics van Super Mario Bros. of van Super Mario Bros. U. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kun je ook nog kiezen of het dag is of nacht. Mijn vriend is bezig met het level: That’s my Jam baby! En zie hier zijn beginsel:

image

Je kunt verschillende dingen toevoegen in de vraagteken blokjes zoals een paddestoel om groot te worden, muntjes, een paddestoel om in een ander figuur te veranderen of je kan er vleugels aan geven zodat het blokje in de rondte vliegt. In een ander figuur veranderen is iets wat je vrij moet spelen door middel van levels van anderen te spelen of om een amibo tegen de game pad te houden. Zo hebben wij bijvoorbeeld Wario verstopt in een van de blokjes! Alle Amibo’s zijn wel (helaas) alleen te gebruiken in de super Mario Bros. stand.

Mario Makers opgelet! Ik hoorde van mijn vriend de je iets speciaals unlocked als je 10 dagen achter elkaar speelt! (weet dit dus niet zeker maar whatever vind het niet erg om 10 dagen achter elkaar een level te bouwen!) Net als dat je nu de hele tijd iets vrij speelt door andere levels te spelen of meer eigen levels te bouwen. Zo heb je niet in een keer een bom aan tools die je kan gebruiken maar is het wat rustiger op te bouwen.

Je kunt natuurlijk je eigen levels oploaden en wanneer iemand jou level heeft gespeeld krijg je daar een melding van en iedereen kan zelf bepalen of hij jouw level een ster geeft. Met de ster geef je aan of de levels leuk waren en natuurlijk wordt op basis daarvan top levels én top mario makers in een lijst gezet. Ik heb op dit moment zelfs een reactie op een level van mij van iemand die er een tip over geeft haha!

Verdwijnt mijn level niet tussen al die miljoenen anderen?!

Ja dat kan, maar wat ze wel doen voor je is de missie met 10 mario’s of de missie met 100 mario’s. Hierin moet je prinses Peach redden uit het kasteel door middel van 8 levels uit te spelen. Deze levels zijn random en dus altijd anders, je kunt misschien zelfs je eigen level tegenkomen. Zo komen jou levels dus altijd bij anderen terecht die hem wel moeten spelen om verder te komen! Je kunt in de missies wel de moeilijkheidsgraad instellen op makkelijk of normaal. De missie met 100 mario’s betekent dat je 100 levens hebt om alle levels uit te spelen en bij missie met 10 mario’s zijn dat er dus maar 10. Zo is er voor elke moeilijkheidsgraad wel iets uitdagends.

Last but not least. Je kunt slechts 10 werelden tegelijk online hebben staan. Dat is dus ook niet eindeloos, er zullen keuzes gemaakt moeten worden.

Ik speel nog even verder, fijn weekend!

– Joan le Grande

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s